Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z kluskami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 i 1/2 kg
cebula 1
marchewki 2
mąka 1 i 1/2 szklanki
jajko 1
natka pietruszki 1 pęczek
smalec 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z kluskami

Ziemniaki obrać , umyć , pokroić w kostkę . Marchewki obrać i zetrzeć na tarce . Warzywa umyć i wrzucić do wrzącej wody i gotować . Z mąki , jajka i odrobiny wody zagnieść twarde ciasto i uformować kulę . Odrywać nieregularne kluski i wrzucać do gotującej się wody doprawionej przyprawą uniwersalną . Cebulę obrać i posiekać a następnie zeszklić na tłuszczu i dodać do zupy . Doprawić według uznania i posypać natką pietruszki . Podawać z kluskami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak