Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe, spód kokosowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kokosowy spód:
białko 5 sztuk
cukier 250 gram
kokos 250 gram
wierzch ciasta:
śmietana kremówka 500 ml
galaretka 1 sztuka
banan 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe, spód kokosowy

Kokosowy spód: Ucieramy mikserem białka, dodajemy cukier, na sam koniec kokos. Pieczemy w piekarniku 20 minut 180 stopni

Wierzch ciasta: układamy na wystudzonym spodzie banany. Galaterke rozpuszczamy w 1 szklance wody. Studzimy. Ubijamy śmietanę pod koniec ubijania wlawamy tężejącą galaretkę. Masę rozsmarowujemy na bananach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 27.11.2012 19:30
smaczne
iziona 20.02.2012 11:49
Oddam rękę córki za kawałek tego ciasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak