Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona karkówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

keczup pikantny 3 łyżki
olej roślinny 1 łyżka
papryka czerwona 1
cebula 1
czosnek ząbki 3
ziemniaki ugotowane 3
karkówka 50 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona karkówka

Karkówkę nacieramy przyprawą do karkówki. Keczup mieszamy z olejem. Tak przyrządzoną miksturą również smarujemy karkówkę. Paprykę i cebulę kroimy w paski, lekko ugotowane ziemniaki w ósemki. Karkówkę wkładamy do rękawa do pieczenia, dodajemy pokrojone warzywa i ekstra 3 ząbki czosnku. Rękaw spinamy, a karkówkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy około 60 minut. Gdy rękaw napęcznieje przekłuwamy go widelcem, a na ostatnie 15 minut rozcinamy, aby karkówka się ładnie przyrumieniła. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 13.02.2013 07:12
bardzo apetycznie wygląda
bartek8585 06.09.2012 23:31
super propozycja na smaczny obiad czy na zimno.na pewno pyszne
MAR3STA 04.03.2012 18:57
zachęcająco to mało, genialne mięsko;)
freekate 28.02.2012 09:03
wygląda zachęcająco
smakowita 26.02.2012 20:53
bardzo smakowita karkówka ,
agugu1989 26.02.2012 18:53
mniam
BernadettaP 24.02.2012 14:53
Uwielbiam taką karkóweczkę !
Jolanta_P-S 22.02.2012 10:09
Lubię pieczone mięsa
aginaa 20.02.2012 17:06
fajna
Grażyna13 20.02.2012 13:28
Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak