Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet chlebowo-warzywny z łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
por 1 szt
pieczarki 100 g
łosoś wędzony 200 g
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
parmezan 100 g
suszone pomidory 4 łyżki
bułka czerstwa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet chlebowo-warzywny z łososiem

Bułki pokroić w kostkę, namoczyć w mleku. Warzywa obrać, oczyścić, razem z łososiem posiekać w blenderze na pastę. Dodać namoczoną bułkę, przyprawy i żółtka, wymieszać dokładnie, dodać parmezan.
Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę.
Kokilki posmarować tłuszczem i wysypać odrobiną mąki.
Piekarnik nagrzać do 200 st.
Masę chlebowo - warzywną delikatnie wymieszać z pianą, wlać do kokilek do 2/3 wysokości, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15-20 minut.
Podawać gorące z sałatą i białym winem jako przystawkę zaraz po wyjęciu z piekarnika, bo szybko opada.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.03.2012 21:04
apetyczny
Kas2 06.03.2012 09:56
ale fajnie wyrósł
sunnymood 23.02.2012 10:56
musi być przepyszny:)
MAR3STA 20.02.2012 16:32
ależ on jest apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak