Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pycha deser

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
pomarańcze 2
cukier 5 dag
wanilia 1 laska
kremówka 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pycha deser

Żelatynę łączymy z niewielką ilością zimnej wody. Pomarańcze bardzo dokładnie myjemy, a z dwóch wyciskamy sok. 1/3 ilości żelatyny podgrzewamy, a następnie dodajemy do tego wcześniej wyciśnięty sok z dwóch pomarańczy. Masa ta powinna mieć konsystencję galaretki, którą rozlewamy do salaterek i odkładamy do zimnego miejsca, żeby stężała. Laskę wanilii rozcinamy i wyciągamy delikatnie ze środka miąższ. Następnie mieszamy to ze śmietaną kremówką oraz cukrem i podgrzewamy przez około 8 minut i czasami mieszamy. W następnej kolejności z masy tej wyciągamy laskę wanilii i dodajemy pozostałą cześć żelatyny. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy, a później przelewamy do salaterek z wcześniej zastygniętą galaretką. Całość odkładamy jeszcze do chłodnego miejsca

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.03.2012 11:55
lubię taki
Wojt@s
Wojt@s 13.03.2012 09:51
extra
owocówka 28.02.2012 07:45
ekstra
pioge7 25.02.2012 16:21
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak