Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety kapuściane w sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
biała kapusta 200 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
śmietana 12% 200 g
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól szczypta
pieprz szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety kapuściane w sosie

Kapustę drobno posiekać . Dodać do niej mięso mielone , jajko i bułkę tartą . Doprawić solą , pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego . Masę dokładnie wyrobić formować niewielkie kotlety . Na patelni rozgrzać mocno tłuszcz . Obsmażyć kotlety z każdej strony przez 1 minutę . Następnie zdjąć i odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku . W głębokim garnku zagotować 500 ml wody . Dodać koncentrat pomidorowy , 200g śmietany ( należy uważać , aby się nie zważyła ) , doprawić solą i pieprzem . Włożyć wszystkie kotlety i dusić całość przez 20 minut . Następnie wyciągnąć i udekorować np natką pietruszki i polać sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak