Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 250 g
żółtko jajek 4 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dżem porzeczkowy
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Odzielić żółtka od białek. Z mąki, margaryny, proszku do pieczenia i żółtek zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto podzielić na 2 części. Do mniejszej częćci, tej na górę dodaję kakao. Wstawiam ciasto ciemne i jasne do lodówki na godzinę.
Ubijam na sztywno białka. Do białek dodaję 2 łyżeczki cukru. Na blache trę większą jasną część ciasta następnie rozkładam dżem. Na dżem wykładam piane z białek i posypuje startym ciemnym ciastem. Wstawiam do piekarnika 180 stopniach na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 28.02.2012 22:37
dobre
dwa pokoje z kuchnią 20.02.2012 10:18
moje ulubione ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak