Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki w polewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 2 sztuki
masło 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki w polewie

Mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i zrobić zagłębienie, do którego włożyć:żółtka, cukier, masło i cukier waniliowy.Siekać nożem, a następnie szybko wyrobić ręką na gładkie ciasto.Rozwałkować na 5 mm, wycinać paluszki i kłaść je na blaszce.Piec w temp. 200 stopni na złoty kolor (ok. 10-15 minut).Polewę przygotować według przepisu.Wystudzone paluszki polać fantazyjnie gotową polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak