Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z kuskusem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 g
cebula 1
bulion 500 ml
olej
sól 1 łyżka
pieprz kolorowy 1/4 łyżki
przyprawa w płynie
przyprawa do kebaba 2 łyżki
papryka czerwona 300 g
kurki blanszowane 400 g
kasza 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z kuskusem

Łopatkę umyć a następnie pokroić w paski . Podsmażyć na oleju przez kilka minut . Pokroić cebulę i dodać do smażącej się łopatki i smażyć jeszcze chwilę.Podlać odrobiną bulionu i dusić na wolnym ogniu . Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać przyprawy według gustu , dodać kurki oraz paski papryki czerwonej i dusić do odparowania bulionu. Resztą bulionu zalać kaszę kuskus i poczekać aż kasza napęcznieje . Podawać kaszę razem z mięsem ,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak