Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czulent

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
czosnek 4 połówki
cebula 500 g
jajko 4
tłuszcz z kaczki
papryka mielona szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
pęczak 1 kg
fasola 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czulent

Fasole moczyć kilka godzin najlepiej zrobić to dzień wcześniej . Kaszę pęczak również namoczyć . Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę lub na kawałki . Na patelni rozpuścić tłuszcz . Cebule obrać i pokroić w piórka i zeszklić na tłuszczu , następnie zdjąć , a ba patelnie wrzucić mięso i również podsmażyć . W rondlu układać warstwowo : mięso , zeszklona cebulę , fasolę i kaszę pęczak . Wszystko dobrze przyprawić solą i pieprzem oraz papryką w proszku . Do środka włożyć cały czosnek . Na koniec na wierzchu potrawy ułożyć 4 surowe jajka . Całość zalać wodą i piec w temp 100 -150 stopni C przez co najmniej 5 godzin .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak