Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane kurczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki 3 sztuki
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
seler 1/2
czosnek 1 ząbek
filety z kurczaka 3
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
orzechy włoskie 1 łyżka
bulion drobiowy 1 kostka
sól szczypta
pieprz szczypta
natka pietruszki 1 i 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane kurczakiem

1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, seler zetrzeć na tarce. Kurczaka pokroić w drobna kostkę. Przez 5 minut podsmażać na maśle mięso i warzywa. Ostudzić dodać orzechy, 1 i 1/2 łyżki bułki tartej, natkę i rozkłócone jajko. Doprawić solą i pieprzem. 2. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Nadziać je farszem, ustawić w naczyniu żaroodpornym i wlać tyle wrzącego bulionu by sięgał ok. 1 i 1/2 cm ponad spody papryk. Całość przykryć i piec w temp. 180C przez około 40 minut. Po tym czasie potrawę wyjąć. Obsypać resztką bułki tartej. Chwilę piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 14.07.2012 12:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak