Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie winegret

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
cebula 2 szt
mleko 1,5 szkl
papryka marynowana 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól
oliwa 0,5 szkl
sos winegret 1 szt
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie winegret

Śledzie wymoczyć w mleku, odsączyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i razem z papryką pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą , solą i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać, odstawić na parę godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie, na półmisku ułożyć liście sałaty, wyłożyć na nie śledzie, udekorować plasterkiem cytryny, koperkiem i pomidorkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 13.07.2012 16:49
jak zawsze wspaniale się prezentuje i na pewno jeszcze lepiej smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak