Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby morskiej 500 gram
pieczarki 150 gram
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek do smaku
por 2 szt
śmietana 2 łyżki
białe wino 1 kieliszek
natka pietruszki do smaku
przyprawa do zup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z pieczarkami

Zagotować 1,5 l wody.Włożyć rybę i gotować około 5 min Dodać pokrojone w plasterki pory i posiekane pieczarki.Gotować dalsze 5 min.Przyprawić solą,pieprzem i maggi.Żółtko rozprowadzić winem i śmietaną.Rybę wyjąć z zupy i pokroić w drobne kawałki.Włożyć z powrotem do zupy;dodać roaprowadzone winem żółtko,drobno pokrojoną pietruszkę i szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.03.2014 12:28
fajna zupa
IKrakowianka 09.03.2014 18:32
bardzo smaczna
Beata23 07.01.2013 09:55
fajna zupka
Wafelek2601 20.12.2012 08:00
Ciekawe połączenie
Iwusia 06.12.2012 23:08
ciekawa zupka
mic 09.04.2012 20:31
nie spotkałem się z taką
Dorota59 06.04.2012 19:46
smakowita
jasiek 13.03.2012 21:41
nie wiem jak te pieczarki się komponują...
RenataZ-et 22.02.2012 21:59
super!
mirosława4 19.02.2012 16:13
smaczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak