Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po myśliwsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodra z kurczaka 4
marchewki 2
por 1
pietruszka 1
cebula 2
czosnek ząbki 6
masło 1/4 kostki
bulion drobiowy 500 ml
sól
pieprz
Musztarda chrzanowa Prymat 6 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po myśliwsku

Kroki postępowania

1
Udka z kurczaka osuszamy, nacieramy przyprawą do drobiu, a następnie skórkę smarujemy musztardą chrzanową Prymat
Krok 1 - Kurczak po myśliwsku foto
2
mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nim masło i pieczemy 40 minut bez przykrycia w temp 180*.
Krok 2 - Kurczak po myśliwsku foto
3
Warzywa obieramy. Marchewki oraz pietruszke ucieramy na grubych oczkach, pora w grube plastry, a cebulę w półplasterki. Obrane ząbki czosnku kroimy na mniejsze częśći.
Krok 3 - Kurczak po myśliwsku foto
4
Pokrojone warzywa mieszamy i układamy na zapieczonym kurczaku.
Krok 4 - Kurczak po myśliwsku foto
5
Wlewamy wywar mięsno -warzywny, dodajemy 0,5 łyżeczki soli i świeżo mielony pieprz kolorowy.
Krok 5 - Kurczak po myśliwsku foto
6
Zamykamy naczynie żaroodporne i pieczemy wszystko przez kolejne pół godziny. Mięso podajemy do obiadu razem z warzywami. Mięsko jest aromatyczne i ma oryginalny smak
Krok 6 - Kurczak po myśliwsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 06.05.2012 12:37
super wygląda :) na pewno smaczne ;)
msmariusz 21.02.2012 21:30
ciekawy przepis
sylwia / sytofala 19.02.2012 17:32
oj smakowicie
agnieszka137 19.02.2012 15:53
bardzo apetycznie wygląda!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak