Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ule

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa na ule:
cukier puder 200 gram
orzechy 200 gram
białko
cukier puder 1 szklanka
mleko w proszku 1 szklanka
żółtko jajek 5 sztuk
jajko 1 całe
wódka pół szkalnki
spirytus pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ule

Masa na ule:
1. Zmielone orzechy, cukier puder i białko łączymy ze sobą i wyciskamy w foremce ule.

Masa alkoholowa do wypełnienia uli:
1. Wszystkie składniki lączymy ze sobą i mieszamy. Wlawamy do uli i od dołu "zaklejamy" opłatkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 19.02.2012 16:00
Fajne są te ule, muszę koniecznie sobie sprawić taką formę
cooleczka 19.02.2012 15:38
fajne
1j1o1l1a1 19.02.2012 15:03
ciekawie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak