Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa bajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litr
śmietana 30% 0,5 litr
margaryna 1 kostka
herbatniki 6 paczek
budyń śmietankowy 2 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa bajka

1. Zrobić krem budyniowy: 0,5 litra mleka ugotować wraz z 2 budyniami bez cukru. Wystudzić
2. Wystudzoną masę bydyniową po łyżce dodawać do margaryny (temp. pokojowa) miksować mikserem
3. Śmietanę ubić na sztywno najlepiej dodając chłodną zelatynę lub fix

Układać na blaszce: petitki, masa krówkowa, petitki, masa budyniowa, petitki, śmietana. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 19.02.2012 19:04
Oj bardzo bajeczne:)
iziona 19.02.2012 16:19
Musi być bardzo pyszne :)
caralajna 19.02.2012 15:10
bajeczne ciacho :)
foczka-ks 19.02.2012 14:44
bajka aż slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak