Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory duszone z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
oliwa 3 łyzki
majeranek 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
jabłko winne 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pory duszone z jabłkami

Z dużego pora odcinamy ciemnozielone końcówki, przekrawamy go i dokładnie myjemy. Kroimy na półplasterki i smażymy na oliwie. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy obrane i pokrojone jabłka, dusimy, aż zaczną się rozpadać. Podajemy do smażonej lub duszonej wieprzowiny albo drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.02.2012 09:50
supcio
alaaa 19.02.2012 18:48
fantastyczny pomysł
caralajna 19.02.2012 13:49
ciekawe połączenie, jestem wielką fanką porów.. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak