Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik straciatella

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 2 sztuki
śmietana 30% 1 litr
wiórki czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik straciatella

1. Przygotowujemy dwa biszkopty z dodatkiem kakao, żeby były ciemne.
Biszkopty należy przekroić poziomo na pół
2. Ubijamy śmietanę na sztywno dodajemy wiórki czekoladowe i przekładamy warstwy tortu
3. Boki tortu i jego wierzch smarujemy śmietaną (paseczki możemy zrobić widelcem)
4. Odabiamy wg uznania

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 19.02.2012 11:59
super
Anio?eczek 19.02.2012 11:55
łądna ekoracja
treonina 19.02.2012 11:51
wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak