Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
por 1/2 małej sztuki
marchewka 2 sztuki
jabłko 1/2 sztuki
cebula 1 mała sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet sherry 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
olej 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa

Kapustę poszatkować, por pokroić w półplasterki, obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Całość oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z olejem i cukrem, dodać do surówki, wymieszać i odstawić na ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 19.02.2012 20:38
prosta i smaczna
msmariusz 19.02.2012 12:52
zdrowa i smaczna
Kas2 19.02.2012 01:33
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak