Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka
pieczarki 4
starty ser
ogórek kiszony 4 plastry
ogórek świeży 4 plastry
starta marchewka 5 dag
keczup
peprz
sól
biała kapusta 5 dag
kapusta czerwona 5 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej i dobrze przesmażyć pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu, aż odparuje woda. Bagietkę przekroić na pół. Na każdą połowę nałożyć pieczarki i posypać startym serem. Ułożyć na blasze i włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C na kilka minut. Wyjąć, gdy ser się rozpuści. Na każdą połowę nakładać po 2 plastry ogórka świeżego, 2 plastry kiszonego oraz surówki z czerwonej i białej kapusty oraz marchewki. Polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak