Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
boczek wędzony 0,30 kg
kiełbasa śląska 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 1
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
cukier
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć na kilka godzin.Następnie gotować w wodzie w której była namoczona.Dodać liść laurowy i ziele angielskie Boczek i kiełbaskę pokroić w paski i podsmażyć na oleju.Dodać łyzeczkę słodkiej papryki i wymieszać .Podsmażoną zawartość patelni przełozyc do garnka z miękką już fasolkąNa patelni następnie przesmażyć koncentrat pomidorowy i dołozyc do garnka z fasolą.Wszystko doprawić solą i pieprzem Na koniec dodać roztarty w dłoni majeranek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 26.11.2012 16:52
lubie
Jodaj 27.03.2012 09:09
uwielbiam :)
Luki 14.03.2012 08:12
lubię Fasolkę
ttrytka 19.02.2012 15:07
robie jutro
ttrytka 19.02.2012 15:07
robie jutro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak