Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Wykonanie kopytek jest bardzo proste.
Wystarczy dzień wcześniej ugotować więcej ziemniaków.

I to wszystko.

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, wyrabiamy z mąką. Formujemy wałeczki o średnicy ok 2 cm. Tniemy je na kopytka ok. 1-2 cm.
Wrzucamy na osoloną wrzącą wodę i gotujemy do wypłynięcia.

Kopytka podajemy z sosem mięsnym, smażoną cebulką lub skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 18.02.2012 20:16
bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak