Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 szkl
drożdże 30 g
cukier 1/2 szkl
skórka z pomarańczy lub limonki
sól
cukier puder
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki

Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże. Odstawić. Do miski przesiać mąkę. Żółtka ubić z cukrem. Dodać do mąki rozczyn z drożdży, masę jajeczną, szczyptę soli i skórkę pomarańczową. Zagniatając ciasto wlewaj roztopione masło. Ciasto ułóż w misce, przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką, kłaść marmoladę. Formować pączki. Układać je na desce. Kiedy pączki podrosną smażyć na złoto z obu stron na oleju. Wyjmować na papier kuchenny. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 22.02.2012 22:21
pyszności :)
staropolanka5 19.02.2012 15:01
piękne paczusie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak