Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET Z MÓŻDŻKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
jaja 6 szt
pietruszka 1 szt
koper do smaku
draganek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z MÓŻDŻKU

Cebulę, nać pietruszki, koper, draganek drobno posiekać. Włożyć do rondla z dodatkiem kilku łyżek oliwy i na słabym ogniu poddusić 5 minut. Móżdżek cielęcy wymoczyć w letniej wodzie około godziny, potem usunąć błony i parzyć 5 minut, w osolonej wrzątku oraz włożyć do rondla z zieleniną. Dodać szklankę gorącej wody i gotować powoli bez przykrycia do zupełnego odparowania wody. Wtedy móżdżek pokroić na dość duże kawałki, rozbełtać widelcem jaja, domieszać je do móżdżku z dodatkiem soli i pieprzu. Formę podgrzać posmarować oliwą, napełnić przygotowanym móżdżkiem i piec 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak