Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarskie kotlety ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
jajko 2 szt.
bryndza 10 dkg.
szpinak świeży lub mrożony 20 dkg.
masło 4 łyżki
olej 4 łyżki
sól i pieprz
chili Prymat
czosnek 2 ząbki
bułka tarta pikantna 2 łyżki
bazylia 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: jarskie kotlety ze szpinakiem

jeśli mamy szpinak mrożony to ma być 45dkg.ryż ugotować w 3/4litra osolonego wrzątku schłodzony włożyć do miski dodać jajka,bułkę tartą,pokruszoną bryndzą,i posiekaną bazylią doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką chili wyrobić i odstawić na 20min.świeży szpinak przebrać sparzyć wrzątkiem i chwilę obgotować w osolonej wodzie osączyć,rozgrzać masło i chwilę poddusić dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać i dodać do masy ryżowej wymieszać razem i formować kotlety,można przed smażeniem obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoty kolor z każdej strony,podawać z pomidorami posypanymi solą,pieprzem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.06.2012 09:40
fajne
cooleczka 23.02.2012 09:35
brzmi smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak