Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1.5 opak
masło 50 gr
jajko 3 szt
sok z cytryny 0.5 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 0.5 szkl
maliny świeże 400 gr
cukier wanilinowy 1 opak
twaróg 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinami

Herbatniki rozkruszamy i mieszamy z roztopionym masłem. Spód tortownicy wyłożyć papierem i wylać mase jako dno.
Twaróg z jajkami z sokiem z cytryny, cukrem, maką zmiksować razem. Masę przelać na nasz spód. Na górę posypujemy maliny (obficie).
Pieczemy około godziny w temp 180stopni. Pamiętajmy, iż sernika nie możemy wysuszyć. Musi być lekko sprężysty jak go dotykamy.
Studzimy, podajemy na następny dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 18.03.2012 12:47
wygląda wyśmienicie!;)
Ilona15 12.03.2012 18:22
super połączenie
AGNIESZKA103 29.02.2012 09:42
pysznosci
Kamila/kami007 19.02.2012 12:18
mmmmmm
halina17 18.02.2012 16:47
pyszny sernik
mikrusiak 18.02.2012 15:51
hm... ślinka cieknie...:)
1j1o1l1a1 18.02.2012 13:54
smakowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak