Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba selerowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy duży 1 szt
jaja 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżka
masło
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Baba selerowa

Seler pokroić w kostkę i ugotować w wodzie aż do miękkości. Po ugotowaniu odlać wodę,dodać jaja,namoczoną bułkę, sól, pieprz,łyżkę cukru i wszystko razem zmiksować na gęstą masę. Formę do pieczenia wysmarować masłem i przelać do niej masę. Piec przez 45minut w 180stopniach aż do ładnego koloru. Ostygniętą babę pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 31.08.2012 18:30
jest mi nie znana
dianix 31.08.2012 18:30
jest mi nie znana
owca441 11.05.2012 08:38
ciekawa
owca441 11.05.2012 08:38
ciekawa
Katarzyna56 07.05.2012 22:42
fajny przepis
Wojt@s
Wojt@s 27.02.2012 12:47
extra
malaczarna23 18.02.2012 12:17
ciekawy przepis,chętnie wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak