Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z porami i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1/2 kg
pieczarki duszone 1 szkl
por 1 szt
sos beszamelowy 1 szklanka
pieprz do smaku
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z porami i pieczarkami

Makaron gotujemy al dente. Pora bez zielonych liści kroimy na plastry i podsmażamy na oleju.W naczyniu żaroodpornym mieszamy makaron z podsmażonym porem i duszonymi pieczarkami, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Polewamy sosem beszamelowym ( przepis jest w moje księdze) i wstawiamy do piekarnika na ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.06.2012 18:24
fajne i ciekawe danie
pacpaw 30.04.2012 23:53
świetna zapiekanka
kupiska 18.02.2012 13:48
mi też,za zapiekankami przepadam...
octo 18.02.2012 13:35
ale mi smaka narobiłaś na zapiekankę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak