Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe w migdałowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 szt.
migdały płatki 4 łyżki
bułka tarta pikantna
jajko
mąka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe w migdałowej panierce

mięso umyć jeśli mamy schab w całości to pokroić go na plastry ok.1cm.następnie rozbić tłuczkiem oprószyć solą pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego,następnie do naczynia wbić jajko rozkłócić widelcem a na talerzyk wysypać mąkę na drugi talerzyk bułkę tartą z migdałami wymieszać razem i panierować najpierw w mące potem w jajku na koniec w bułce z migdałami wkładać na rozgrzany tłuszcz i upiec na złoty kolor z obu stron podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.05.2012 13:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak