Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 10 k
sól 10 łyżek
marchewki 10 szt
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona

Kapustę kupuję od razu poszatkowaną we workach,wsypuję ją do wanny dodaję do niej 10 łyżek soli i przemieszuję (rękoma). Pozostawiam tak na 4 do 5godzin. Wyciskam kapustę, przekładając ją do beczki,mieszam z startymi na grubej tarce marchewkami (wszystkimi dziesięcioma) i układam warstwami przesypując kminkiem po każdej warstwie. Ubitą kapustę pozostawiam na 8-10 dni po czym przekładam do słoików. Pasteryzuję 10 do 15minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 06.04.2012 10:31
Super
Norgiusz 05.03.2012 11:05
lubie kapuste kiszona:)
Wojt@s
Wojt@s 27.02.2012 12:47
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak