Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 l
ogórki kiszone 1 słoik
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa

Bulion podgrzewamy .
Ogórki , marchew , cebulę szatkujemy na grubych oczkach .
Wrzucamy do bulionu i gotujemy do miekkości .
Następnie zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy , pod koniec gotowania
wrzucam ryz i zmniejszam ogień na 5 min, po tym czasie wyłączam i odstawiam by ryż
doszedł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 20.07.2012 19:12
chyba jutro zrobię na obiadek coś mnie tak naszło:)
fijolek91 17.07.2012 19:48
świetna:)
Anna133 14.03.2012 16:07
@ Jolu ja zawsze ścieram na grubych oczkach i nie odciskam wody , tak jak jest to podane w opisie , bo krojone mi osobiście nie pasują :)
lolajna7 14.03.2012 16:00
A ogórki kiszone kroisz? ścierasz? na grubych czy drobnych oczkach? czy masz już takie w słoiczkach starte?
Anna133 29.02.2012 08:12
@Iza ja jeszcze nie jadłam ogórkowej z ziemniakmi , ale myślę że to warte spórbowania ;)
MAR3STA 26.02.2012 20:47
pyszna zupka
Iza10 24.02.2012 12:19
zamiast ryżu można dodać ziemniaki ?
Justyna Jussstiii 19.02.2012 15:27
super
gottrina 18.02.2012 14:26
smaczna zupa
Emilia22 18.02.2012 10:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak