Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w sosie cytrynowem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 2 szt
cytrynka 0,5 szt
olej do smażenia
woda 250 ml
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w sosie cytrynowem

Kroki postępowania

1
pierś z indyka myjemy , podsmażamy na patelni , dodajemy wodę i dusimy, wodę odlewamy do innego naczynia. Przyprawiamy
Krok 1 - Pierś z indyka w sosie cytrynowem foto
2
Do wody odlanej dodajemy kostkę bulionową, i wyciśnięty sok z cytryny, mieszamy
Krok 2 - Pierś z indyka w sosie cytrynowem foto
3
Do sosu dajemy filety i dusimy przez parę minut
Krok 3 - Pierś z indyka w sosie cytrynowem foto
4
Można podawać z ziemniakami i marchewką
Krok 4 - Pierś z indyka w sosie cytrynowem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 01.10.2013 16:38
bardzo dobre, polecam
Dorota59 19.02.2012 13:06
jakie smakowite
Mysiunia 18.02.2012 15:05
apetycznie się prezentuje :)
Anna146 18.02.2012 09:24
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak