Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostre skrzydełka w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ostre skrzydełka w panierce

Kroki postępowania

1
Na skrzydełkach z kurczaka robimy tradycyjny rosół i gotujemy je do miękkości - następnie je wymujemy i studzimy.
Krok 1 - Ostre skrzydełka w panierce foto
2
Skrzydełka porządnie doprawiamy mieloną papryką słodką i chili, jarzynką oraz pieprzem.
Krok 2 - Ostre skrzydełka w panierce foto
3
Każde skrzydełko z osobna panierujemy w jajku i bułce tartej,
Krok 3 - Ostre skrzydełka w panierce foto
4
skrzydełka smażymy na oleju - tak aby panierka się zrumieniła. Podajemy do obiadu
Krok 4 - Ostre skrzydełka w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 18.02.2012 09:25
ciekawy pomysł na skrzydełka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak