Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretki czekolady i bitej śmietany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 opakowanie
czekolada mleczna 2 tabliczki
masło 1/2 kostki
wiórki kokosowe 2 stołwe łyzki
śmietana 30% 150 gram
cukier puder 2 stołowe łyżki
kakao do posypania odrobina
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretki czekolady i bitej śmietany

Na początek przygotowujemy galaretkę truskawkową wedle przepisu na opakowaniu.Po przygotowaniu galaretkę rozlewamy do pucharków i odstawiamy do stężenia do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku lekko podgrzewając dodajemy pół kostki masła i wiórki kokosowe. Rozpuszczona czekoladę wylewamy na stężałą galaretkę do pucharków.Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.Po tym czasie przygotowujemy kolejna galaretkę cytrynową.Przygotowujemy wedle przepisu na opakowani.Po przyrządzeniu wylewamy na zastygła czekoladę do pucharków. Ponownie wstawiamy do lodówki do momentu stężenia galaretki.Ubijamy śmietanę z 2 stołowymi łyżkami cukru pudru.Po stężeniu galaretki wykładamy na wierz pucharków.Po wierzchu posypać lekko kakaem w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 23.05.2012 22:56
pycha
Anna152 18.04.2012 08:31
super
Dorian 02.03.2012 09:28
brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak