Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz mięsny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 60 dkg
jajko
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz mięsny

Mięso ugotowane wyciągamy z rosołu, chłodzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone mięso mielimy maszynką do mięsa razem z cebulą. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko i wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie doprawiamy kucharkiem i pieprzem. Ciasto mięsne ponownie wyrabiamy, aby dobrze połączyło się z przyprawami. Tak przygotowane mięso możemy dawać jako nadzienie do klusek lub krokietów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.12.2013 15:18
smaczny farsz
Katarzyna59 23.08.2013 21:24
przydatny przepis
Dorian 09.07.2013 08:28
dobry farsz
MagdaXXX 24.03.2013 09:37
podobne robię
Łukasz15 14.12.2012 19:09
Pyszny
mirosława4 27.07.2012 18:04
super
IKrakowianka 22.04.2012 22:11
bardzo dobry farsz do krokietów
RenataZ-et 21.04.2012 21:45
super
aginaa 21.02.2012 13:24
idelany do krokietow i pierogow
Wafelek2601 18.02.2012 18:40
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak