Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 dkg
margaryna 30 dkg
drożdże świeże 4 dkg
mleko 3,2% 0,1 l
jajko 2 szt
sól gruboziarnista
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki

Margaryne ucieramy ,dodajemy drożdże rozrobione w mleku-dodajemy mąkę-Czekamy jak ciasto wyrośnie.Wałkujemy ciasto ,formujemy paluszki.Smarujemy jajkiem i posypujemy solą lub kminkiem.Pieczemy na złoty kolor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 30.09.2010 10:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak