Paluszki

Paluszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dkg
  • margaryna

    30 dkg
  • drożdże świeże

    4 dkg
  • mleko 3,2%

    0,1 l
  • jajka

    2 szt
  • sól gruboziarnista

  • kminek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne ucieramy ,dodajemy drożdże rozrobione w mleku-dodajemy mąkę-Czekamy jak ciasto wyrośnie.Wałkujemy ciasto ,formujemy paluszki.Smarujemy jajkiem i posypujemy solą lub kminkiem.Pieczemy na złoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

30.09.2010 10:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat