Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowo- pieczeniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny ile mamy
śmietana 30% 4 łyżki
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowo- pieczeniowy

tłuszcz z pieczeni przesmażamy podlewając co chwilę delikatnie wodą aby ładnie się zbrązowił.Gdy już nabierze ładnego ciemnobrązowego koloru dolewamy szklankę wody i poszatkowaną cebulę. Gotujemy do miękkości cebuli. Śmietanę mieszamy z mąką i dolewamy trochę gorącego sosu dobrze mieszamy i wlewamy do reszty gotującego się sosu. Chwilkę gotujemy i miksujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 24.09.2013 18:32
bardzo lubię taki sosik , jest naprawdę smaczny
berys18 11.07.2012 16:28
pycha
Rybciia 18.04.2012 14:09
super!!!
ankaryba 17.04.2012 13:22
smaczny :-)
MAR3STA 14.04.2012 15:26
dobry
teresa18 03.04.2012 19:08
super
Anna152 02.04.2012 08:11
dobry
Seba 31.03.2012 10:54
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak