Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe w sosie cebulowo-grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
cebula 2 szt
grzyby suszone 1 łyzka
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
mąka 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe w sosie cebulowo-grzybowym

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, przyprawiamy. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem, dodajemy pokrojona cebule i rumienimy mocno z obu stron. Dodajemy pokruszone suszone grzyby, podlewamy wodą i dusimy do miękkości, podlewając w razie potrzeby.
Na końcu zaciągamy sos łyżką maki rozrobiona z zimną wodą i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.01.2014 16:12
pyszne mięsko
misia53 01.07.2013 14:14
świetne danie , szkoda,że ta wołowina taka droga
jasiek 05.07.2012 19:24
fajny sos
bernadetta2 19.03.2012 16:02
ładnie wygląda
pacpaw 19.02.2012 19:47
świetne danie
ttrytka 17.02.2012 19:43
apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak