Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z budyniem karmelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 150 gram
cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
czekolada mleczna 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniem karmelowym

Budyń gotujemy zgodnie zgodnie z instrukcja na opakowaniu.Ugotowany i lekko przestudzony budyń przekładamy do pucharków. Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 stołowymi łyżkami cukru pudru.Do ubitej śmietany dodajemy wiórki kokosowe i starte na tarce wiórki czekolady.Delikatnie mieszamy.Tak przygotowana śmietanę nakładamy do każdego z pucharków.Deser schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 22.05.2013 13:58
pyszny deser
Bernadeta1 03.10.2012 11:19
pyszny deser
Dorota37 25.05.2012 14:48
super już mam apetyt
olkaaa 20.04.2012 07:53
fajny
Anna152 13.03.2012 06:35
super
Dorian 18.02.2012 20:51
super
tom 17.02.2012 16:25
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak