Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki AGUSI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
mleko 3 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
pieczarki 30 dag
ser żółty 20 dag
szynka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki AGUSI

mąka mleko i jajko i sól razem wszystko zmiksować na masę gęstą pieczarki pokroić w pół krążki i podsmażyć na oleju ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach tłuszcz roztopić na patelni i po trzy łyżki kłaść na patelnię i smażyć z jednej strony gdy się podsmaży obrócić naleśnik i kłaść na niego trochę pieczarek serka żółtego i plaster szynki złożyć placek na pół i podpiec jeszcze na złoty kolor podawać z keczupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak