Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas w mojej wersji

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas 1 sztuk
truskawka 3 sztuk
banan 1 sztuk
cukier puder 2 łyżka
margaryna 1/3 kostka
woda 1 łyżka
kakao 1 łyżka
cukier 4 łyżka
śmietana 30% 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas w mojej wersji

Ananasa umyć dokładnie, przekroić na połowę, nie ucinać zielonej części ananasa, ponieważ to stanowi piękny element dekoracyjny i wydrążyć zdrewniały środek. Banana obrać, pokroić w cząstki i nałożyć w środek ananasa, truskawki umyć, obrać z szypułek i przekroić na połowę, dodać do ananasa. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, nałożyć do szprycy i udekorować wedle uznania ananasa i włożone w środek owoce. Wykonać polewę czekoladową w sposób następujący: Wszystkie składniki: margarynę, wodę,kakao i cukier włożyć do garnuszka i roztopić, lekko gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie ostudzić polewę czekoladową i polać nią deser w sposób dowolny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak