Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiówka z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
porcja rosołowa 1 opakowanie
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1/4 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuk
ziele angielskie 2 sztuk
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
szczaw 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiówka z jajkiem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Pokroić na cząstki- ćwiartki. Porcję rosołową opłukać pod bieżącą wodą, wstawić do garnka do gotowania do wrzącej wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz. Gdy mięso będzie delikatnie miękkie, wówczas wyszorować warzywa: pietruszkę korzeń, seler i marchew, oczyścić je, obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach i dodać do zupy, gotować razem. Otworzyć szczaw ze słoiczka, odcedzić do na sicie i dodać do zupy, zamieszać i gotować całość pod przykryciem. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, wówczas wyłączyć zupę i porcjować ją do talerzy wraz z ćwiartkami jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.03.2013 14:16
pychotka :)
treonina 17.02.2012 14:49
nigdy nie probowałam takiej zupy...
Emilia22 17.02.2012 14:34
uwielbiam
Anio?eczek 17.02.2012 13:53
uwielbiam szczawiówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak