Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora z majonezem i śmietaną

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietana 12% 4 łyżka
majonez 3 łyżka
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora z majonezem i śmietaną

Pora należy umyć pod bieżącą wodą, następnie przekroić wzdłuż, usunąć zdrewniałe części, usunąć korzenie, końce. Następnie pokroić drobno pora w półplasterki. Włożyć na sito pokrojony por i sparzyć go wrzątkiem. W kubku zmieszać śmietanę z majonezem, solą, pieprzem i cukrem. Powstały sos dodać do pora i wymieszać dokładnie. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 19.02.2012 18:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak