Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
przyprawa chilli 1 łyżeczka
czosnek 5 ząbków
wódka 2 łyżki
smalec 5 łyżek
olej 1,5 łyżki
sos
przyprawa do zup 2 łyżki
woda 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
woda 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
bulion 4 łyżki
pieprz 1/4 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na ostro

Wszystkie składniki podane na sos połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać i odstawić. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy smalec i na silnym palniku smażymy pokrojoną rybę. Delikatnie mieszając, aby nie połamać. Jak rybka będzie podsmażona dodajemy chilli, imbir, wódkę i posiekany czosnek. Wszystko smażymy ok. minuty. Następnie dodajemy przygotowany sos i dusimy ok. 2 min. na dużym ogniu. Przygotowaną rybę należy pokropić olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.01.2014 17:12
smaczna rybka
mirosława4 10.08.2013 12:52
zapowiada się smaczny obiad :)
ben-ka 12.04.2013 10:10
smaczna rybka:)
Wafelek2601 02.01.2013 00:14
Super
RenataZ-et 24.05.2012 12:36
świetny pomysł
IKrakowianka 21.04.2012 23:39
zapowiada sie super
Aneta41 07.03.2012 08:40
to nie moje smaki:) za ostro:) ale rybki lubię:)
msmariusz 17.02.2012 17:54
zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak