Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
olej 2 łyżki
cebula
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
papryka
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet po węgiersku

Umyte i osuszone filety pokroić na mniejsze kawałki. oprószyć solą, mąką i pieprzem. Tak przygotowane mięso zarumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do garnka. Dodajemy zeszkloną cebulkę oraz koncentrat wymieszany ze szklanką wody. Dodajemy paprykę. Dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. pod przykryciem. Po tym czasie zaprawiamy śmietaną. Potrawa jest gotowa do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.07.2013 19:17
zapewne smaczny taki filecik :)
Wacław 31.01.2013 10:21
lubię kuchnie węgierską
Dorian 01.01.2013 19:28
super
Wafelek2601 28.09.2012 09:41
Pycha
RenataZ-et 15.05.2012 08:35
super
IKrakowianka 01.04.2012 23:27
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak