Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w cynamonie z pomarańczą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
masło 3 łyżki
cynamon Prymat 2 łyżeczki
pomarańcze 4 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Goździki całe Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w cynamonie z pomarańczą

Umyte udka oprószamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce. Pomarańcze parzymy z dwóch wyciskamy sok a pozostałe kroimy na cząstki. Masło rozgrzewamy i zarumieniamy na nim kurczaka razem z cebulką. Wszystko oprószamy cynamonem i goździkami. Dusimy na wolnym ogniu ok. 20 min. Na koniec dodajemy sok i pokrojone pomarańcze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.11.2012 23:40
Dobre
ben-ka 03.10.2012 09:23
takich nie robiłam....jeszcze:)
Aneta41 28.05.2012 11:28
ciekawe połączenie;)
RenataZ-et 23.04.2012 22:36
ciekawa propozycja
IKrakowianka 22.03.2012 23:59
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak