Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 600 g
grzybów suszonych 55 g
cebula 1 szt
kawałek słoniny
masło 100 g
pieprz do smaku
opakowanie łazanek
Bulion grzybowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki bulionowej.Grzyby moczymy i gotujemy,następnie odsączamy i kroimy w małe kawałki lub paski. Cebulę siekamy,słoninę kroimy na małe kawałki i z grzybami podsmażamy na maśle i dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem
Krok 1 - Łazanki z kapustą i grzybami foto
2
Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy i łączymy z kapustą.
Krok 2 - Łazanki z kapustą i grzybami foto
3
Smacznego
Krok 3 - Łazanki z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 28.06.2012 21:31
moje ulubione
ZEWA 05.06.2012 08:48
uwielbiam łazanki, ale zawsze makaron robie sama
Andysz 10.05.2012 16:05
pycha!!;))
msmariusz 20.02.2012 23:45
u mnie za 2 dni
agnieszka137 18.02.2012 21:15
tak, to super danie:)
sylwia / sytofala 17.02.2012 16:04
dziś u mnie łazaneczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak