Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki jaglane z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
cebula czerwona 1 szt
pestki dyni 1/2 szklanki
jajko 2 szt
mąka kukurydziana 4-5 łyżek
parmezan 50 g
papryka do smaku
bazylia do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
suszone pomidory 3 łyżki
kasza jaglana 1 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Placki jaglane z cukinią

Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię i czerwoną cebulę poszatkować. Wymieszać z kaszą. Pestki dyni posiekać drobno, razem z przyprawami i parmezanem dodać do kaszy. Jajka roztrzepać, dodać do kaszy, wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę aż masa uzyska zwartą konsystencję.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć jak placki ziemniaczane, odwracając delikatnie bo łatwo się rozpadają.
Mąkę kukurydzianą można zastąpić zwykłą, a parmezan zwykłym żółtym serem, którego akurat nie miałam.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 17.02.2012 13:21
Bardzo ciekawy przepis
Dorota59 17.02.2012 09:31
chętnie spróbowałabym
octo 17.02.2012 08:06
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak