Przepis i sposób przygotowania na: Domowe tradycyjne pączki
Kroki postępowania
Z przepisu wyszło mi 25 pączków.
mąka | 0,5 kg |
drożdże | 45 g |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 5 sztuk |
mleko | 1 sztuka |
margaryna | 100 g |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
rum | 3 łyżki |
sól | szczypta |
dżem z czarnej porzeczki | do smaku |
cukier puder | do smaku |
tłuszcz | 1,5-2 litry |
ziemniak surowy obrany | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: